Kosthold før, under og etter pancreaskreft

På denne siden finnr du nyttige tips og råd om kosthold

Har du spørsmål angående pancreaskreft og bruk av fordøyelsesenzymer?

Ta kontakt med klinisk ernæringsfysiolog Ingrid Tofte på e-post.

Ingrid Tofte

Klinisk ernæringsfysiolog , fagrådet PKNN

r

NB!

Disse rådene er generelle for pancreaskreft pasienter!

Kostrådgivning varierer fra pasient til pasient og fra behandlingstype til behandlingstype.

Det er derfor ikke sikkert at alle disse rådene gjelder akkurat deg og vi anbefaler å ta kontakt med lege eller klinisk ernæringsfysiolog (henvisning fra lege) ved store kostholdsendringer.

Kosthold før, under og etter pancreaskreft

De viktigste målene for ernæringstiltak i forbindelse med kreft i bukspyttkjertelen (pancreas) er å opprettholde tilfredsstillende vekt og aktivitetsnivå.

For å oppnå målene må du tilstrebe og tilføre kroppen tilstrekkelig:

  • Energi (kalorier)
  • Proteiner
  • Vitaminer og mineraler
  • Væske

Et fornuftig kosthold basert på dette kan gi deg mindre bivirkninger av behandlingen, raskere rekonvalesens etter kirurgi og bedre livskvalitet.

r

NB!

Disse rådene er generelle for pancreaskreft pasienter!

Kostrådgivning varierer fra pasient til pasient og fra behandlingstype til behandlingstype.

Det er derfor ikke sikkert at alle disse rådene gjelder akkurat deg og vi anbefaler å ta kontakt med lege eller klinisk ernæringsfysiolog (henvisning fra lege) ved store kostholdsendringer.

For mer nyttig informasjon om pancreaskreft og kosthold

 

Har du spørsmål angående pancreaskreft og bruk av fordøyelsesenzymer?

Ta kontakt med klinisk ernæringsfysiolog Ingrid Tofte på e-post.

Ingrid Tofte

Klinisk ernæringsfysiolog , Universitetet i Oslo